ANASAYFA
SON DAKİKA
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ

Ve Şenol Güneş'in tahtı yıkıldı! Bir devir resmen sona erdi: İnanılmaz...

Süper Lig tarihinin en iyi kalecilerinden biri olan Şenol Güneş için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şenol Güneş'in ligde kırdığı rekorun sahibi el değişti. İşte detaylar...

30 Mayıs 2024 Perşembe 13:07 | Son Güncelleme:
Ve Şenol Güneş'in tahtı yıkıldı! Bir devir resmen sona erdi: İnanılmaz...

Trabzonspor ve milli takımın efsane kalecilerinden olan Şenol Güneş'in aktif futbol kariyerinde kırdığı rekorlardan biri adeta tarih oldu. Yıllarca formasını giydiği Trabzonspor'da birçok başarıya ulaşan eski eldiveni, Galatasaray'ın Urugaylı file bekçisi Fernando Muslera geride bırakmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Güneş'in rekoruna ortak olan Muslera, bu sezon kazanılan şampiyonlukla zirveye oturdu.

ŞENOL GÜNEŞ'İ FERNANDO MUSLERA GEÇTİ

Süper Lig'in dev ekiplerinden Trabzonspor'da 13 sezon forma giyerek kulüp efsaneleri arasına adını yazdıran Şenol Güneş, bordo-mavili ekiple tam 6 şampiyonluk yaşamayı başarmıştı. Güneş, bu rakamla Süper Lig tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan kalecisi ünvanının sahibiydi. Galatasaray ile 13'üncü sezonunu geride bırakan Fernando Muslera, 2023-2024 sezonunda kazanılan şampiyonlukla 7'nci kez bu sevinci yaşayarak rekorun yeni sahibi olmayı başardı.

SEZONA BEŞİKTAŞ'TA BAŞLAMIŞTI

Aktif teknik direktörlük kariyerine devam eden Şenol Güneş, geçtiğimiz sezona Beşiktaş'ın başında başlamış ancak alınan kötü sonuçların ardından başarılı çalıştırıcı ile yollar ayrılmıştı. Öte yandan 72 yaşındaki çalıştırıcı, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Güney Kore Milli Takımı'nı çalıştırmak istediğini söylemişti.

www.aksam.com.tr