ANASAYFA
SON DAKİKA
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ

Ve rüya transfer gerçek oldu! Jadon Sancho 1 yıllığına kiralanıyor

Jadon Sancho transferi resmen bitiyor. Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi finali oynayan yıldız futbolcunun yeni durağı açıklandı. İşte Jadon Sancho transferinin detayları...

28 Haziran 2024 Cuma 20:50 | Son Güncelleme:
Ve rüya transfer gerçek oldu! Jadon Sancho 1 yıllığına kiralanıyor

Futbolda yaz transfer hareketliliği sürüyor. Bir yandan 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) devam ederken, diğer taraftan kulüpler kadrolarına yapacakları takviyeler için harekete geçti. Bu yaz, bir çok dünya yıldızı futbolcu yeni takımlarına imzayı atacak. O isimlerden birisi de Jadon Sancho. Sezonu kiralık olarak Borussia Dortmund'da geçiren Sancho, kulübü Manchester United'a geri döndü. Ancak İngiliz ekibi, onu takımda düşünmüyor. Bu sebeple bu yaz bonservisiyle birlikte ayrılmasına izin verdi. Bu haber sonrası Jadon Sancho cephesinde yaşanan o gelişme duyuruldu.

JADON SANCHO İLE DEV SÖZLEŞME!

Manchester United'ın büyük beklentilerle transfer ettiği Jadon Sancho, İngiltere'de umduğunu bulamadı. İngiliz devi, 85 milyon euro bonservis bedeli ödediği oyuncusunu, geride bıraktığımız sezonda eski takımı Borussia Dortmund'a kiralık olarak gönderdi. Burada yeniden çıkışa geçen Sancho, Dortmund formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar yükseldi. Kiralık sözleşmesi sona eren Jadon Sancho, yeniden İngiltere'nin yolunu tuttu. Ancak Manchester United, onu kesin olarak takımda düşünmüyor. Bu sebeple 24 yaşındaki isimle yolların ayrılması konusunda karar alındı.

Jadon Sancho cephesinde yaşanan bu gelişmenin ardından İspanyol devi Barcelona, resmen harekete geçti.

KİRALIK OLARAK TRANSFER OLACAK

İspanyol basınından gelen bilgiye göre Barcelona, yaşadığı mali zorluklar ve Financial Fair Play engelleri sebebiyle bu yaz yapacağı transferlerde kiralama formülünü kullanacak. Bu formül, Jadon Sancho transferinde de kullanılıyor. İspanyolların aktardığı bilgiye göre; Barcelona cephesi, Manchester United'ın kapısını çaldı. Bu sezon etkili bir performans gösteren ve ManU'da da kadroda düşünülmeyen oyuncu, 1 yıllığına kiralık olarak La Liga'nın yolunu tutabilir.

Önümüzdeki günlerde Jadon Sancho'nun geleceği resmiyet kazanmış olacak.

Bu sezon Bundesliga'da 14 maça çıkan oyuncu 2 gol ve 3 asist, Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 maçta 1 gol kaydetti.

www.aksam.com.tr